Aanmelden




Laden…

Even geduld...

ABg-2 Nederlands Introductiesessie onthaalonderwijs

Doelstellingen:

Onthaalonderwijs situeren in een breder kader. Komen tot zinvol gebruik van materialen en methoden en toepassen van werkvormen a.h.v tips en aandachtspunten. De individuele aanpak van de onthaalleerling en de bredere aanpak: hoe gaan we om met de diversiteit en de heterogeniteit in de reguliere klas. Kennis maken met concrete materialen.

 

Doelgroep:

Beginnende (en eventueel andere geïnteresseerde) leerkrachten onthaalonderwijs alsook reguliere leerkrachten die anderstalige nieuwkomers opvangen in hun klas.

Aanbieder: Regio Antwerpen - Begeleiding
Inhoud:

Eerste sessie: 1.Beeldvorming van AN-leerlingen. Waarmee komen ze binnen? Wat verwachten ze? Hoe sociaal-emotionele problemen van leerlingen opvangen? Hoe kunnen we rekening houden met eerder verworven en niet-schoolse competenties? 2. Taalvaardigheidsonderwijs: taal leer je niet alleen. Fasen in het verwerven van een tweede taal. Hoe kan je taalverwerving stimuleren? Hoe bouw je rijke contexten op? 3. Ingaan op concrete materialen, bezoek aan de bib van het Provinciaal Documentatiecentrum

Tweede sessie: 1. Invulling gebeurt vanuit concrete vraagstelling eerste sessie en ervaringsuitwisseling. 2. Aanreiken van een kijkwijzer om taaltaken te verrijken en lesactiviteiten gedifferentieerd te kunnen uitwerken.

Bijkomende info:

De volledige dag wordt georganiseerd in het Provinciaal documentatiecentrum Antwerpen of  het Provinciaal documentatiecentrum Turnhout  (afhankelijk van de inschrijvingen). Lunch per plaatse zelf te betalen.

De syllabus is niet inbegrepen in de kostprijs.

De modaliteiten voor deelname aan dit initiatief kunt u nalezen op www.nascholing.be onder de rubriek ‘info’ of rechtstreeks via deze link.

Sessies: 2 sessie(s)
Voorwaarde:
Voor dit initiatief kan je tot en met zaterdag 19 november 2016 inschrijven en tot en met dinsdag 8 november 2016 uitschrijven.
Bijdrage: 15,00 Euro
Lesgever: Nys Katrijn
Meeusen Hildegard
Contact: Pedagogische begeleiding Katholiek Onderwijs Vlaanderen
03 543 97 05 - begeleiding@dsko.be
Plaats en Data:
DocAtlas (Inschrijven afgesloten)
Carnotstraat 110
2060 Antwerpen (Kaart)
  • Reeks 1: (Voorbij)
    • dinsdag 22 november 2016
      DocAtlas Carnotstraat 110 2060 Antwerpen (kaart)
      van 09:30 tot 15:30
    • dinsdag 21 februari 2017
      Diocesaan Secretariaat Katholiek Onderwijs Noorderlaan 108 2030 Antwerpen (kaart)
      van 09:00 tot 12:00
Ben je zeker da je

Geef aub. de datum van uitdiensttreding mee.