Aanmelden




Laden…

Even geduld...

BETPSKO0INT240139-13 ProfS voor internaatdirecteurs en leidinggevenden: JAAR 2: duurzaam personeelsbeleid: functioneren en evalueren

ProfS is een driejarige opleiding voor beginnende leidinggevenden en directeurs van internaten binnen het katholiek onderwijs. Ben je een ervaren leidinggevende en wil je toch graag je kennis rondom bepaalde thema’s  opfrissen of bijspijkeren, dan kan je die modules kiezen die voor jou relevant zijn. 

Doelstellingen:
  • De internaatdirecteur ontwikkelt competenties om leiderschapspraktijken toe te passen, gericht op het opvoeden van kinderen, het team, het internaat en het leiderschap
  • De internaatdirecteur pakt het eigen leren verder aan
  • De internaatdirecteur ondersteunt de medewerkers en het team in hun professionele ontwikkeling
Doelgroep:
  • Directeurs en leidinggevenden van internaten 
Aanbieder: Katholiek Onderwijs Vlaanderen
Inhoud:

De kwaliteit van een internaat wordt meebepaald door de kwaliteit van zijn personeelsleden. Internaten dienen bij hun interne kwaliteitszorg aandacht te hebben voor de aanvangs- en verdere loopbaanbegeleiding van hun personeelsleden. Uiteraard zal niet alleen bij de aanwerving, maar gedurende de gehele loopbaan blijvende zorg noodzakelijk zijn om personeelsleden te begeleiden in hun groei en professionalisering. Hierbij zullen de functiebeschrijving, functionerings- en evaluatiegesprekken een belangrijk instrument zijn.
Je focust enerzijds op het proactieve luik waarbij er aandacht is voor het positieve aspect van de functiebeschrijvingen in het kader van loopbaanbegeleiding. Je wordt wegwijs gemaakt in de tool.

Anderzijds wordt ook het reactieve luik van functioneren en evalueren belicht, waarbij je oog leert hebben voor wettelijk ingeschreven rechten en plichten. Als je al het attest evaluator hebt behaald, kan je voor deze dag een vrijstelling vragen.

Sessies: 2 sessie(s)
Voorwaarde:

Ben je beginnende directeur, leidinggevende in een internaat, dan is het niet de bedoeling dat je voor deze modules los inschrijft. Dan stap je in het driejarig traject. 


Voor dit initiatief kan je tot 4 dagen op voorhand in- en uitschrijven.
Bijdrage: 130,00 Euro
Lesgever: Verdonck Inge
van Baalen Christine
Janssens Charona
Dingenen Anja
Contact: Katholiek Onderwijs Vlaanderen
info nascholingsprojecten: +32 2 507 07 80 - nascholing@katholiekonderwijs.vlaanderen
Plaats en Data:
Katholiek Onderwijs Vlaanderen
Guimardstraat 1
1040 Brussel (Kaart)
  • Reeks 1: (3 vrije plaatsen)
    • dinsdag 3 december 2024 van 09:30 tot 15:30
Wachtlijst - Volzet? Schrijf je hier in!
(Kaart)
  • Reeks 2:
    Datum en Sessies nog niet gekend.
Ben je zeker da je

Geef aub. de datum van uitdiensttreding mee.