Dagindeling
09.30 u: onthaal met koffie, thee, frisdrank of fruitsap
10.00 u: verwelkoming deelnemers in auditorium
10.15 u: Ondernemen in de toekomst versus onderwijs van de toekomst – Karel Van Eetvelt - gedelegeerd bestuurder van ondernemersorganisatie UNIZO
De spreker
Karel Van Eetvelt (31 maart 1966) is gedelegeerd bestuurder van ondernemersorganisatie UNIZO. Hij volgde Latijn-wetenschappen in het Don Boscocollege te Zwijnaarde, behaalde aan de Katholieke Universiteit Leuven een diploma licentiaat lichamelijke opvoeding en studeerde daar verder: aggregaat hoger onderwijs.
Op 1 december 2004 volgde hij Kris Peeters op als gedelegeerd bestuurder bij UNIZO.
Inhoud:
Vlaanderen heeft nood aan meer ondernemers maar ook aan ondernemende werknemers. Welk rol is er weggelegd voor het ontwikkelen van ondernemingszin in het gemoderniseerde onderwijs?
11.15 u: Vlaanderen 2055: onze economie tussen realiteit en verbeelding – Professor Jonathan Holslag – professor internationale politiek aan de Vrije Universiteit Brussel
De spreker
Regentaat geschiedenis, haalde nadien masterdiploma internationale betrekkingen aan de VUB en schoolde zich aan de Koninklijke Militaire School bij in defensie en geopolitiek. Bouwt momenteel het Brussels Institute of Contemporary China Studies (BICCS) uit tot een academische denktank die probleemloos meedraait tussen de tegenhangers van grote Amerikaanse of Chinese universiteiten, in combinatie met zijn doctoraat. Is kind aan huis bij ’s werelds topdiplomaten en toppolitici.
Publiceerde al heel wat boeken en artikelen. Wordt in The Economist geprezen als één van de rijzende sterren in onderzoek rond internationale economische betrekkingen.
Publiceert regelmatig in De Morgen, Knack en NRC.
Inhoud
In deze presentatie vertrekt Jonathan Holslag van de uitdagende internationale realiteit om de keuzes te beschrijven voor de economische ontwikkeling van Vlaanderen. Vervolgens levert hij ene pleidooi voor een nieuwe economie, waarbij vooral de mens opnieuw centraal staat en legt hij uit hoe die gerealiseerd kan worden.
12.30 u: Broodjeslunch
Workshops namiddag
14.00 u: werkwinkels eerste beurt
15.15 u: werkwinkels tweede beurt
16.15 u: einde