Sinds 1 juli 2013 vallen de inrichtende machten onder het toepassingsgebied van de wetgeving overheidsopdrachten. Tijdens deze tweedaagse opleiding willen we dieper ingaan op wat dit betekent voor onze inrichtende machten en hoe zij zelf aan de slag kunnen gaan. We willen in deze opleiding dieper ingaan op de complexiteit van de overheidsopdrachtwetgeving, maar ook om het inkoopbeleid kritisch onder de loep te nemen. Met deze opleiding willen we niet alleen ingaan op de theorie, maar ook tools aangeven om dit zelf uit te voeren.
De opleiding bestaat uit een inleiding in de wetgeving overheidsopdrachten en een kritische evaluatie van het inkoopbeleid van een onderwijsvzw.
Stefan De Weerdt, stafmedewerker Dienst Bestuur & organisatie van Katholiek Onderwijs Vlaanderen brengt op de eerste dag het thema “inkoopmanagement in het onderwijs”. Stefan gaat in op ‘Hoe organiseer ik mijn inkoopbeleid zo efficiënt mogelijk?’ Dit begint met een algemene inleiding en zal daarna dieper ingaan op inkoopethiek, het bestek en duurzaam aankopen.
Stefanie Gryson, stafmedewerker Dienst Bestuur & organisatie van Katholiek Onderwijs Vlaanderen staat op de tweede dag in voor het thema “overheidsopdrachten” en pakt het eerder vanuit een pragmatisch standpunt aan dan vanuit een juridische invalshoek. Er wordt interactief gewerkt met de nodige praktijkvoorbeelden.
Er wordt vanuit een geïntegreerd voorbeeld gewerkt met aandacht voor de vragen en bekommernissen van de deelnemers.