Aanmelden




Laden…

Even geduld...

8/19/18/03-276 29e studiedag voor ICT-coördinatoren

Omdat dit de nationale hoogdag is voor iedere ICT-coördinator.

Doelstellingen:

Aan het eind van deze nascholing zal je als ICT-coördinator inspiratie hebben opgedaan via goede praktijkvoorbeelden, de uitwisseling met collega’s en de info over nieuwe technologieën.

Doelgroep:

ICT-coördinatoren

Aanbieder: Katholiek Onderwijs Vlaanderen
Inhoud:

Op deze studiedag zullen we opnieuw inspelen op de ICT- actualiteit en de onderwijsvernieuwingen.

De beurs: dit is de grootste onderwijsbeurs voor ICT-coördinatoren en biedt een unieke gelegenheid om op 1 dag veel contacten te leggen en producten te vergelijken.

Workshops:
Aanbod workshops sessie 1 deel 1
donderdag 28 mei 2020 van 9:35 tot 10:20
Smartschool Analytics
Spreker: Eddy Willems - Smartschool

Tijdens deze sessie vertelt Eddy Willems, voormalig algemeen directeur van het Sint-Franciscuscollege te Heusen-Zolder, hoe je best aan de slag kan gaan met Smartschool Analytics. Hij geeft je tips & tricks voor een succesvolle start en staat ook stil bij valkuilen die je best kan vermijden. Als ervaringsdeskundige in verschillende pedagogische en beleidsfuncties kan hij als niemand anders zijn publiek boeien met talrijke inzichten uit de schoolpraktijk. Eddy stond mee aan de wieg van Smartschool Analytics. Als ICT-coördinator is het verhelderend om deze sessie bij te wonen omdat je op deze manier ook zicht krijgt op het grotere proces waarbinnen een technisch tool als Smartschool Analytics kan ingezet worden binnen je school.

DNS: de oorzaak en oplossing van elk probleem
Spreker: Instituut Maris Stella - Borgerhout

Verkrijg de totale controle met behulp van onmisbare DNS-kennis

V-Lans voor dummies
Spreker: Jos Vens en Raf Stulens – Mater Salvatorisinstituut Kapellen / Technicum Sint-Truiden

Om je netwerk efficiënter en veiliger te maken is het beter om het op te splitsen in segmenten. Daarom maken we virtuele netwerken of VLANs. We proberen je aan de hand van duidelijke en eenvoudige taal wegwijs te maken. Het is een praktische sessie waar we alles live uitvoeren zodat je je een beeld kan vormen van mogelijke hindernissen, maar ook van de eenvoud. Als firewall/router gebruiken we pfSense, een veelgebruikte software bij scholen. Heb je nog nooit met VLANs gewerkt, dan is dit een sessie voor jou. Kennis over IP-adressen en subnetmaskers is een pluspunt.

De kracht van Wireshark 3.0
Spreker: David Vermonden - Heilig Graf Turnhout

Wireshark is wereldwijd de meest populaire packetcapture tool. Ontdek welke features in de nieuwe major versie 3.0 deze nog krachtiger maken aan de hand van vaak voorkomende problemen in scholen.

Digitaal toetsen en evalueren met AssessmentQ
Spreker: Televic - Signpost

Objectiever examineren, sneller verbeteren en kwalitatiever kennis meten met AssessmentQ. Een voorstelling van dit platform.

Microsoft devices en (nieuwe) licenties duur? De mythe ontkracht
Spreker: Egide Chiapponi - Microsoft

De inhoud wordt binnenkort toegevoegd, maar ook de nieuwe licenties van MS-KIS 6 worden behandeld.

WIFI 6: wat moet je ervan weten? / Cloud Managed Networking
Spreker: Ken Willekens - Zyxel

WIFI 6: wat moet je ervan weten?

Een niet-commercieel overzicht

Cloud Managed networking

De Nebula Cloud Networking oplossing laat toe om alle native en compatibele Nebula access points, switches and gateways vanaf 1 locatie te beheren, gratis.

LLinkid, de digitale leerplantool (beginners)
Spreker: Henk De Baene - Katholiek Onderwijs Vlaanderen

In deze sessie worden de stappen doorlopen hoe op school met LLinkid (de digitale leerplantool) aan de slag te gaan. Wie geef je welke rechten? Hoe verdelen we gemeenschappelijke doelen? Waarop letten bij het aanmaken van een doelenkader of een vorderingsplan? Op dit en vele andere vragen wordt in deze sessie een antwoord geformuleerd.

De leerkracht aan het stuur voor technologische innovatie? Dat kan met Smart Education @ Schools!
Spreker: Juliet Desmet - Imec - Smart Education @ Schools (Kortrijk)

Heb jij een innovatief idee om met educatieve technologie een pedagogische nood op te lossen bij jou op school? Zoek je funding om dit idee te realiseren? Of ben je op zoek naar inspiratie? Dan biedt deze sessie je de oplossing! Kom langs om te horen hoe de open oproep van Smart Education @ Schools van imec en de Vlaamse Overheid jouw project met maximaal € 75 000 steunt.

Wil je zelf zo'n project starten? Ga dan zeker ook naar de sessie van IMEC en hun beursstand.

Smart Education Schools
Spreker: Smart Education Schools

De hele dag kunnen projecten van de Smart Education Schools bezocht worden.

Beursbezoek
Spreker: -

Tijdens deze sessie bezoek je de beurs.

Aanbod workshops sessie 1 deel 2
donderdag 28 mei 2020 van 10:30 tot 11:15
Data analyse als beleidsondersteunend instrument
Spreker: Marc Devijver - Iddinkgroup

Beleidsinformatie, ontwikkeld door Iddink, brengt je schoolorganisatie helder en overzichtelijk in beeld. Financiële en pedagogische data worden samen met de personeelsgegevens als een samenhangend geheel voorgesteld in grafische dashboards. Zo wordt meteen duidelijk welke afdelingen, vestigingen of gegevens aandacht vragen. Iddink wil met deze applicatie het schoolbeleid ondersteunen en antwoord bieden op de vraag van het OK en Inspectie 2.0 om het beleid te onderbouwen met data. Op basis van een aantal concrete schermen en voorbeelden van scholen illustreren we hoe scholen onze oplossing gebruiken om hun onderwijskwaliteit te versterken.

Ransomware bescherming met Microsoft tools
Spreker: Egide Chiapponi - Microsoft

Leer hoe u met behulp van MFA, RBAC, Conditional Access, Emergency accounts … uw tenant kunt beveiligen. Ontdek ook de Advanced Threat Protection mogelijkheden.

WPA2 Enterprise en Radius
Spreker: Jos Vens en Raf Stulens - Mater Salvatorisinstituut Kapellen / Technicum Sint-Truiden

Ontdek hoe je op een eenvoudige manier domeingebruikers uit Active Directory verbinding kunt laten maken met een eigen (draadloos) netwerk of VLAN. De verbinding gebeurt via WPA2 Enterprise in combinatie met Windows Radius-server. Hier meldt de gebruiker zich aan op het draadloos netwerk met zijn/haar Windows domeinaccount. Op basis van groepslidmaatschap wordt een gebruiker automatisch naar een juist VLAN gestuurd.

Backbone structuur voor een scholengroep
Spreker: Peter Haenraets en Pieter Coppens - Atlascollege Genk

4 scholen moesten 1 netwerk worden. Wat was de impact op de infrastructuur, switches, V-Lans, services, beheer van clients, servers en accounts. Ideeën en valkuilen

Digitale examens: speurtocht naar mogelijkheden en beperkingen van gratis of goedkope tools
Spreker: Jo Neve en Tom De Bruyne - Broederschool Sint-Niklaas

Iedereen wil digitale toetsen, maar welke platformen zijn bruikbaar en betaalbaar? Het verslag van een vergelijkende zoektocht.

Labelen en markeren - Brother / Kostenoptimalisatie - Ricoh
Spreker: Jo de Jaeger - Brother / Guido Cousse - Ricoh/Upfront

Labelen en markeren: een kleine moeite, grote tijdswinst

Toelichting hoe labels een optimale organisatie maken. het voorkomen van fouten, tijdsverlies en ingeval een buitenstaander komt werken op school. Kortom een heel kleine moeite om zware problemen te vermijden.

Kostenoptimalisatie

Scholen kunnen in onze uitgebreide service catalogus kiezen uit een reeks van kostenbesparende oplossingen van Ricoh en de ITservice afdeling Upfront.

Wij kunnen jullie ontzorgen van de dagdagelijkse ICT-vragen, zelfs als het gaat over devices, applicaties, netwerken, data beveiliging of VOIP. Hierbij staan wij steeds garant voor een snelle oplossing.

Kom zeker langs om de nieuwe intelligent services te ontdekken tijdens onze sessie of kom even langs op onze stand op de benedenverdieping."

Cloud telefonie voor de slimme school - Allocloud / Textaid: voorlees- software in de cloud - Readspeaker
Spreker: Allocloud / Jarno Aantjes - Readspeaker

Cloud telefonie voor de slimme school

Tegenwoordig isddhet van essentieel belang dat scholen effectieve hulpmiddelen voor samenwerking en telefonie hebben om de productiviteit te verhogen en de kosten te verlagen. ALLOcloud is gericht op alle scholen die tot 80% willen besparen op telefonie- en samenwerkingskosten terwijl ze profiteren van verbeterde mobiliteit en flexibiliteit. Met zijn brede scala aan functionaliteiten, zijn brede scala aan terminals en zijn specifieke software-integraties (bijvoorbeeld Proeco), biedt ALLOcloud een grotere toegevoegde waarde voor de onderwijssector. De aankoopdienst van SeGEC heeft het lastenboek voor IP-telefoniemarkt voor het katholiek onderwijs aan ALLOcloud toegekend (MP CMEC 15 ACCORD-CadreVOIP). Al meer dan 200 Belgische scholen hebben ALLOcloud vertrouwd en zijn tevreden met onze diensten.

TextAid: Ontdek de voordelen van Voorleessoftware in de Cloud 

Ervaar het gemak van ReadSpeaker TextAid in deze interactieve sessie! Ontdek de mogelijkheden van TextAid, en hoe makkelijk het kan zijn voor zowel u als uw leerlingen. TextAid is 100% cloud-based, en wegens subsidie volledig gratis! Ontdek de SSO Drive-koppeling voor Google Chrome/Microsoft Office 365, en ervaar het gemak van het delen van huiswerk/documenten met alle leerlingen met één knop. Geen gedoe meer met installaties. Gewoon één simpele oplossing, altijd en overal beschikbaar.

Dit en veel meer is eenvoudig te bereiken met Netop Vision en wordt toegelicht in deze presentatie.

Llinkid, de digitale leerplantool (gevorderden)
Spreker: Henk De Baene - Katholiek Onderwijs Vlaanderen

In deze sessie worden de laatste vernieuwingen in LLinkid (de digitale leerplantool) voorgesteld en wordt ingegaan op veelvoorkomende vragen die scholen (die reeds volop gebruik maken van LLinkid) zich stellen. Er wordt ook voldoende ruimte voorzien om zelf vragen te stellen.

STEAM-onderwijs via het gloednieuwe LearnMakeShare-platform
Spreker: Stijn De Mil - Fablab Factory

FabLab Factory verlegt de grenzen om STEAM-onderwijs te kunnen faciliteren, en creëerde hiervoor een revolutionair platform: LearnMakeShare. Het event ICT-coördinatordag krijgt de primeur om voor de eerste keer de mogelijkheden van dit platform te demonstreren. Een online platform voor Leren, Maken en Delen gericht op digitale fabricatie en computationeel denken - waarbij leermateriaal, software voor design, fabricatie, coderen en een portfolio geïntegreerd zijn. Een wereldwijde primeur die je niet wil missen!

Word Google Certified Educator
Spreker: Joëlle Robberecht - Fourcast

Onderwijs in de 21ste eeuw. Word Google Certified Educator!

Wil jij leerkrachten helpen met meer vertrouwen de Google-tools te gebruiken? Wil jij zelf de Google tools ten volle inzetten in jouw klaspraktijk? Wil jij praktische tips en trucs ontvangen die het lesgeven gemakkelijker maken?

Door Google Certified Educator te worden, bewijs je als leerkracht dat je beschikt over de digitale basisvaardigheden die nodig zijn om de 21ste eeuwse vaardigheden te implementeren bij studenten. Daarnaast versterkt certificering het vertrouwen van de leerkracht in het gebruik van technologie, het helpt hen studenten te ondersteunen bij het creatief inzetten van technische hulpmiddelen, het geeft aan de leerkracht de mogelijkheid zijn onderwijstijd efficiënter in te zetten, het verhoogt het digitale burgerschap en houdt leraren betrokken bij professionele groei en een leven lang leren.

Fourcast for Education helpt leerkrachten, ict-coördinatoren ... met de nodige ondersteuning om Google Certified Educator te worden. Wil je meer weten? Kom dan luisteren naar de sessie en ontdek hoe wij je kunnen voorbereiden."

Smart Education Schools
Spreker: Smart Education Schools

De hele dag kunnen projecten van de Smart Education Schools bezocht worden.

Beursbezoek
Spreker: -

Tijdens deze sessie bezoek je de beurs.

Aanbod workshops sessie 1 deel 3
donderdag 28 mei 2020 van 11:45 tot 12:30
Datasync vereenvoudigt het beheer van accounts
Spreker: Pieter-Jan - Signpost

Automatiseer uw school door accounts synchroon te laten lopen, één wachtwoord voor al uw platformen en dit op een heel eenvoudige manier in te stellen!

Inspiratie om meer uit jouw Azure AD te halen
Spreker: David Vermonden - Heilig Graf Turnhout

Volgende topics worden getoond en uitgelegd:

  • best practices voor sync lokale AD naar Azure AD
  • single sign on voor je leerlingen en personeel voor Word, Excel, Onedrive, Outlook, Smartschool ...
  • automatische configuratie voor Outlook, Onedrive
  • dynamische groepen voor bv. licentietoewijzing
  • centrale authenticatie provider voor Smartschool, G-Suite, Adobe Creative cloud ...
Een toekomstgericht Wifi-netwerk uittekenen
Spreker: Jos Vens - Abacus Networks

Vandaag is professionele wifi niet meer weg te denken in het schoolbeeld. Is er nog groeipotentieel en wordt alles niet overgenomen door mobiele data van je ISP? Aan de hand van 10 valkuilen (of uitdagingen) maken we jullie wegwijs hoe je best naar wifi kijkt om een toekomstplan uit te werken voor jouw school.

Google Cloud Print stopt. Wat nu?
Spreker: Ghislain De Bondt - Leerpunt Zuid-Oost-Vlaanderen

Google Cloud Print stopt eind december 2020. Welke alternatieven zijn er om te printen over je internetverbinding? Een overzicht van mijn zoektocht.

Realiseer het Gemeenschappelijk leerplan ICT met digitale tools
Spreker: Kris Vande Moortel - Nascholing ICT / Microsoft

Sinds september 2019 is er een Gemeenschappelijk leerplan ICT in de eerste graad dat transversaal moeten worden aangepakt. Met de vele gratis Microsoft tools binnen Win10 en Office365 zijn deze digitale basisvaardigheden vlot te realiseren. Een overzicht.

Cool voor chromebooks - Rhombus / 1-op-1 chromebook project succesverhaal
Spreker: / Olav Adami - Fourcast

Cool voor chromebooks in de klas - Rhombus

COOL is een oplossing die het beheer in de school en in de klas voor leraren mogelijk maakt. De leraar kan regie houden wanneer alle leerlingen individueel of in groep werken aan opdrachten op de Chromebook. We demonstreren de belangrijkste functies voor leraren, alsook de belangrijke meerwaarde van het pakket voor de ICT coördinator.

Hoe maak ik van 1-op-1 chromebook project een succesverhaal? - Fourcast

Fourcast for Education ontzorgt scholen van A tot Z voor, tijdens en na de uitrol van een 1 op 1 chromebookproject. In deze sessie delen we onze do's & don'ts, tips & tricks om een investering in nieuwe hardware vanaf dag een te laten renderen.

BYOD laptopaanbod - Campusshop
Spreker: Dirk Jonckers - Campusshop / Steven Malfroidt - Vanroey.be

BYOD laptopaanbod - Campusshop

Een overzicht van het aanbod en de werkwijze van Campusshop.

Online vaardigheden en mediawijsheid in het basisonderwijs: een praktijkvoorbeeld
Spreker: Niels Dillen - Katholiek Basisonderwijs Lokeren en Moerbeke-Waas

Vanuit de ICT-werking hebben we de afgelopen jaren voor onze scholen (10 basisscholen) enkele pakketten ontwikkeld rond online vaardigheden en hoe je op een correcte manier met ICT omgaat.

Naast onze poster met ICT-afspraken maakten we een eigen pakket om deze kennis, vaardigheden en attitudes op regelmatige basis actief in de klas te brengen.

Daarnaast werken we ook aan thema’s zoals cyberpesten, scammers, wachtwoorden ... Dit doen we door gebruik te maken van bestaande online games (Interland en It’s Up To You) waarrond we eigen (op ZILL-gebaseerde) pakketten ontwikkelden op maat van onze leerlingen en leerkrachten.

Tijdens deze sessie delen wij graag onze ervaringen en tonen we hoe wij actief met onze leerlingen en leerkrachten aan de slag gaan rond mediawijsheid.

STEAM-onderwijs via het gloednieuwe LearnMakeShare-platform
Spreker: Stijn De Mil - Fablab Factory

FabLab Factory verlegt de grenzen om STEAM-onderwijs te kunnen faciliteren, en creëerde hiervoor een revolutionair platform: LearnMakeShare. Het event ICT-coördinatordag krijgt de primeur om voor de eerste keer de mogelijkheden van dit platform te demonstreren. Een online platform voor Leren, Maken en Delen gericht op digitale fabricatie en computationeel denken - waarbij leermateriaal, software voor design, fabricatie, coderen en een portfolio geïntegreerd zijn. Een wereldwijde primeur die je niet wil missen!

Prefab fiber kabel - Intronics
Spreker: Intronics

Ontdek de voordelen van het gamma aan prefab fiber kabels van Intronics, al 35 jaar specialist in connectoren en bekabeling.

Smart Education Schools
Spreker: Smart Education Schools

De hele dag kunnen projecten van de Smart Education Schools bezocht worden.

Beursbezoek
Spreker: -

Tijdens deze sessie bezoek je de beurs.

Aanbod workshops sessie 1 deel 4
donderdag 28 mei 2020 van 13:30 tot 14:15
UNTIS vragenuurtje rond lesopdrachten en lesroosters
Spreker: Jos Van Vliet - UNTIS

Vraag maar raak!
Vragen mogen ook (liefst zelfs) op voorhand gemaild worden naar jos@untopa.eu.

Neem een SELFIE en kijk waar je school staat op vlak van ICT
Spreker: Jan De Craemer - Departement Onderwijs en Vorming

Benieuwd hoe jouw school het doet op vlak van ICT? Wat loopt goed? Waar is er ruimte voor verbetering? Dat kan je vanaf nu checken via SELFIE. SELFIE is een gratis online tool waarmee scholen de mate van ICT-integratie in kaart kunnen brengen als stap naar een (beter) ICT-beleid of als evaluatie van de bestaande ICT-praktijk.

Hoe wordt mijn draadloos netwerk in 2020 gekraakt?
Spreker: Tom Cordemans - Hogeschool VIVES (Brugge)

Draadloze netwerken zijn vrij complex en daarnaast ook zeer gevoelig voor aanvallen. In deze sessie tonen we u hoe een draadloos netwerk kan verstoord of gekraakt worden.

Clown computing: gevaarlijke digitale trends
Spreker: Frank Cornelis - e-contract.be

De cloud maakt veel scholen en bedrijven afhankelijk van één leverancier. Het gevaar van vendor lock-in schuilt om de hoek. Wat als het fout loopt? Frank Cornelis, de voormalige eID architect van FedICT geeft zijn visie.

Assemblagetaken trainen mbv Virtual en Augmented Reality voor BuSO en BSO/TSO
Spreker: Kim Dekeyser - ITEC

45 minuten lang demonstreren we hoe Augmented en Virtual Reality ingezet kunnen worden om leerlingen assemblagetaken aan te leren. We gaan dieper in op de mogelijkheden die er zijn om leerlingen veilig en gepersonaliseerd te trainen. Daarnaast staan we ook stil bij de professionalisering van de leerkracht en hoe we ook als leerkracht up-to-date kunnen blijven dankzij Virtual Reality. Benieuwd hoe deze technologie de werkplaats binnenbrengt op school? Kom dan zeker luisteren, kijken en proeven tijdens deze sessie!

Samenwerkend programmeren in TEAM Foundation Server
Spreker: Jo Neve - Broederschool Sint-Niklaas

Een getuigenis over onze ervaring met dit samenwerkingsplatform dat de basis vormt van de Microsoft’s Application Lifecycle Management (ALM) oplossing met state-of-the-art code versiebeheer, work item management, uitgebreide rapportage & dashboard mogelijkheden, automated build en release management en test management.

Mediawijze leerlijn deel 1
Spreker: Laure Van Hoecke - Mediawijs

In deze workshop (die uit 2 delen bestaat) vertrekken we van het conceptueel kader van Mediawijs: het competentiemodel mediawijsheid en de mediawijze leerlijn. We leggen hierbij ook de link naar de specifieke leerplannen van het Katholiek onderwijs. We lichten deze kaders en hun onderling verband kort toe. Vervolgens verkennen we concreet lesmateriaal en methodieken om deze leerdoelen te realiseren in de lespraktijk. De deelnemers gaan hiervoor in kleine groepjes interactief aan de slag.

Whizzkids: gratis online ICT-wedstrijd voor bovenbouw basisonderwijs en hogescholen lerarenopleiding
Spreker: Guido Vermaerke - Whizzkids

Whizzkids is een netoverschrijdende, gratis online wedstrijd waarbij ICT-integratie centraal staat. Voor ICT-coördinatoren is Whizzkids een ideale manier om het pedagogische en didactische luik van hun opdracht te realiseren. Naast de wedstrijd bieden we ook didactische, pedagogische en mediawijze tips aan voor de leerkracht. De klasleerkracht kan het proces zelf in handen nemen en de ICT-coördinator kan sturen en coachen waar nodig.

De wedstrijd bestaat uit 3 vragenreeksen van telkens 20 vragen en loopt van begin oktober tot eind februari. Er zijn gedifferentieerde opdrachten voor het vierde leerjaar, vijfde leerjaar en zesde leerjaar. Voor elke vragenreeks krijgt de klas 4 weken de tijd. We creëren een krachtige leeromgeving waar zowel leerlingen als leraren samen kunnen groeien in verantwoord mediagebruik. De wedstrijd wordt afgesloten met een halve finale en een finale in het Google Digitaal Atelier in Brussel-Centraal.

In deze sessie geven we:

  • voorbeeldvragen om de opbouw van de wedstrijd te verduidelijken.
  • de koppeling met de ICT-eindtermen en de verschillende leergebieden.
  • tips om de wedstrijd in te plannen zodat het geen extra opdracht wordt voor de leraar.
  • voorbeelden van werkvormen hoe je de wedstrijd kan integreren in je lessen.

Whizzkids hogeschool lerarenopleiding. Na een geslaagde proeftuin met 4 hogescholen rollen we in het academiejaar 2020-2021 een Whizzkidswedstrijd hogeschool lerarenopleiding uit over gans Vlaanderen. De studenten werken in teams van 3 en de wedstrijd bevat één vragenreeks van 30 vragen en een praktische opdracht. De studenten krijgen 8 weken de tijd om hun antwoorden en opdracht door te sturen. Deze wedstrijd loopt van half oktober tot half december en wordt ook afgesloten met een finale half februari in het Google Digitaal Atelier.

Micro:bit in de klas
Spreker: Richard Meijer - IT Randsteden / Micro:bit

De Micro:bit heeft de afgelopen jaren zijn sporen verdiend binnen het onderwijs. Na de lancering van de BBC in de UK hebben vele landen de Micro:bit als vast onderdeel binnen het onderwijs. In deze sessie nemen wij u mee in de mogelijkheden van de Micro:bit, hoe het ingezet kan worden binnen het curriculum en op welke manier u aan de kennis voor de Micro:bit kunt komen.

Minecraft en MakeCode deel 1
Spreker: Kris Vande Moortel - Nascholing ICT / Microsoft

De inhoud wordt binnenkort toegevoegd.

Smart Education Schools
Spreker: Smart Education Schools

De hele dag kunnen projecten van de Smart Education Schools bezocht worden.

Beursbezoek
Spreker: -

Tijdens deze sessie bezoek je de beurs.

Aanbod workshops sessie 1 deel 5
donderdag 28 mei 2020 van 14:25 tot 15:10
Toolbox - automatiseer routinetaken in je school
Spreker: Geert Huylebroeck - Pius X-instituut Antwerpen

Toolbox (www.tbvs.be) is een webbased tool waarmee je heel wat ICT- en administratieve taken in je school kan vereenvoudigen. Een greep uit het aanbod: aanmaken van accounts op basis van gegevens in Wisa of Informat in Active Directory, Office 365, Google GSuite, Smartschool, het beheren van externe gebruikers zoals ondersteuners, CLB, ..., een uitgebreide module voor leerlingenfacturatie die facturen via mail maar ook via Smartschool kan versturen én meteen ook koppelt aan Exact Online (boekhouding), Inschrijvingen, fietsvergoeding ...

Tijdens deze sessie krijg je een overzicht van de mogelijkheden van Toolbox of kan je inspiratie opdoen om zelf aan de slag te gaan met PHP in je eigen school.

ICT uitwisselplatform KlasCement
Spreker: Davy Van Hemelen - KlasCement - Brussel

Of je nu een ervaren rot in het vak bent of nog maar juist begonnen, als ICT-coördinator zit je vaak met heel wat vragen en problemen. Op ICT op KlasCement kan je niet alleen terecht voor handige apps, tools, stappenplannen, handleidingen ... maar help je jouw ICT-collega's ook op weg door tips, advies en goed praktijkvoorbeelden te delen. De nieuwe projectsite van KlasCement versterkt de ICT-coördinator met inhoud en expertise.

Netwerkveiligheid start bij netwerkinventarisatie. Lansweeper demo
Spreker: Pascal Savels - Vrije Technische Scholen Sint-Niklaas

Hoe ben je zeker dat alle toestellen gepatched zijn als je geen zicht hebt op alle pc’s, intune-apparaten, netwerkcomponenten en software? Een demo van de mogelijkheden tot inventarisatie met Lansweeper vanuit de ervaringen in onze school.

FAQ rond raamcontract DOKO
Spreker: Joris Nachtergaele - Signpost

In deze sessie kan je terecht met al je vragen rond het raamcontract personal computers A-merken van DOKO.

Breed evalueren met Google Formulieren en andere Google tools
Spreker: Joëlle Robberecht - Nascholing ICT / Fourcast

Ontdek tijdens de sessie verschillende manieren om Google Formulieren in te zetten bij breed evalueren. Een formulier als digitale toets, als reflectie instrument, een formulier om peerevaluaties te organiseren waarbij de leerlingen zowel feedback van de leerkracht als de medeleerlingen ontvangt. Of wist je al dat je een escaperoom met educatieve content kan opzetten met behulp van Formulieren en andere Google tools? Laat je inspireren door mijn expertise en tal van praktijkvoorbeelden.

Dodona in mijn klas
Spreker: Dominiek Vandewalle - Sint-Paulusschool campus College Waregem

Dodona zit niet alleen in mijn les, maar ook in mijn klas. Een platform dat goesting geeft in programmeren en problem solving. Maar soms ook hulp vraagt aan de pedagogisch ICT-coördinator. Welke vragen kan je als ICT-coördinator verwachten?

Mediawijze leerlijn deel 2
Spreker: Laure Van Hoecke - Mediawijs

In deze workshop (die uit 2 delen bestaat) vertrekken we van het conceptueel kader van Mediawijs: het competentiemodel mediawijsheid en de mediawijze leerlijn. We leggen hierbij ook de link naar de specifieke leerplannen van het Katholiek onderwijs. We lichten deze kaders en hun onderling verband kort toe. Vervolgens verkennen we concreet lesmateriaal en methodieken om deze leerdoelen te realiseren in de lespraktijk. De deelnemers gaan hiervoor in kleine groepjes interactief aan de slag.

Netwerk voor scholen met 1-op-1 project: uitwisselen van problemen en oplossingen
Spreker: De samenkomst wordt geleid door enkele ICT-coördinatoren die al langer een 1-op-1 project hebben.

Deze dubbele sessie is bedoeld voor scholen die reeds een 1-op-1 project hebben en willen netwerken met andere ICT-coördinatoren om problemen en oplossingen te bespreken.

Technologie als zorgondersteuner
Spreker: Ciska Schrooten - Switch

Hoe zorgen we ervoor dat technologie een ondersteuner kan zijn bij het leren? Ook kinderen met een leerproblematiek, autisme  ... hebben baat bij het gebruik van technologie. Deze sessie neemt je mee in dit verhaal.

Minecraft en MakeCode deel 2
Spreker: Kris Vande Moortel - Nascholing ICT / Microsoft

De inhoud wordt binnenkort toegevoegd.

Smart Education Schools
Spreker: Smart Education Schools

De hele dag kunnen projecten van de Smart Education Schools bezocht worden.

Beursbezoek
Spreker: -

Tijdens deze sessie bezoek je de beurs.

Aanbod workshops sessie 1 deel 6
donderdag 28 mei 2020 van 15:40 tot 16:25
MS Teams automatiseren in scholen: praktijkvoorbeeld
Spreker: David Vermonden - Heilig Graf Turnhout

MS Teams is de snelst groeiende app ooit van Microsoft. Leer waarom en wat best practices zijn aan de hand van een concreet uitgewerkte situatie in Heilig Graf Turnhout. Per klas wordt automatisch een team aangemaakt met een kanaal per vak én een klasnotitieblok per vak zodat de notitieblokken klein blijven en snel laden. Hoe pak je dat aan? Hoe worden leerlingen en leerkrachten automatisch in het juiste Team geplaatst? Hoe koppel je voor elke leerling en leerkracht de Sharepoint bibliotheken van hun Team(s) automatisch in de verkenner?

Intune nieuwigheden
Spreker: Koen Wilms - Sint-Pietersinstituut Turnhout

Een overzicht van de nieuwe features in Microsoft Intune.

Nieuwe ontwikkelingen in Fiber en CPR-regelgeving
Spreker: Intronics

Wat zijn nieuwe ontwikkelingen en trends in Fiber kabel?

Wat moet je weten over de CPR regelgeving? Wat houdt de CPR regelgeving in en wat betekent de CPR voor een school? Hoe vind je voor elk brandrisico de juiste brandveilige kabel?

Dagplanning met Docemper
Spreker: Lieven Deprez - Sisofos Kuurne

Tijdens deze sessie worden de mogelijkheden getoond van Docemper, software voor dagplanning.

Verwerk in enkele minuten roosterconsequenties van leraars die zich ziek melden, onbeschikbaarheid van lokalen, lesvervangende activiteiten.
Publiceer lessen bij vooraf gekende afwezigheden op de lesmarkt: de eigen leraar krijgt eerst de kans aan te geven de les zelf in te vullen, voor lessen waarvoor geen invulling is kunnen leraars van de betrokken klas intekenen om de les over te nemen. Dit alles wordt nadien automatisch geïntegreerd bij het uitwerken van de dagplanning. Dit zorgt voor meer zinvolle invulling van vervanguren (zonder extra werk voor wie de vervangingen opvolgt).
Communicatie van vervangingen en lokaalwissels gebeurt volautomatisch via lichtkranten, RSS-feed en leerplatform op maat van elke gebruiker.
Docemper past zich aan aan uw school, niet omgekeerd: ontstaan op de werkvloer, voortdurend nieuwe opties onder impuls van gebruikers
Meer info op www.sisofos.be"

Raamplan met 'core apps' voor leerlingen en leerkrachten
Spreker: Koen Mariën - KSOM campus Rozenberg

Campus Rozenberg is een school waar reeds 3 jaar de iPad ingezet wordt als leermiddel. Dat betekent dat elke leerling over zijn/haar eigen iPad beschikt en daardoor dus ook ten allen tijde kan beschikken over een massa tools. Die rijkdom kan ook een drempel zijn. Daarom besloten we om vanaf dit schooljaar een raamplan te introduceren met 10 ‘Core apps’. Dit zijn de apps en tools waarvan leerkrachten mogen verwachten dat leerlingen ze kunnen gebruiken. In deze sessie leggen we uit hoe we tot dit raamplan kwamen en hoe we dit implementeren op onze school voor leerlingen en leerkrachten.

Een chatbot maken voor de schoolwebsite
Spreker: Fourcast

De inhoud wordt binnenkort toegevoegd.

Wezooz demo
Spreker: Cedric Koslowsky - Signpost

WeZooz Academy ontwikkelde samen met ervaren leerkrachten 1 500 handige lesvideo’s met duizenden oefeningen. Kant en klaar lesmateriaal om te differentiëren, remediëren en te engageren. Ontdek tijdens deze sessie het aanbod lesvideo’s en oefeningen, flip de classroom, differentieer en remedieer doelgericht. Leer hoe je lestrajecten en filmpjes kan toewijzen aan leerlingen en hoe je hun prestaties kan opvolgen.

Netwerk voor scholen met 1-op-1 project: uitwisselen van problemen en oplossingen
Spreker: De samenkomst wordt geleid door enkele ICT-coördinatoren die al langer een 1-op-1 project hebben.

Deze dubbele sessie is bedoeld voor scholen die reeds een 1-op-1 project hebben en willen netwerken met andere ICT-coördinatoren om problemen en oplossingen te bespreken.

Coderen in de klas met Code Spark Academy, Tynker en Swift Playground
Spreker: Philip Everaerts - Middenschool van het GO! Ieper

Leren programmeren kan je al vanaf een leeftijd van 5 jaar. Maar hoe pak je dit praktisch aan met apps zoals Code Spark Academy, Tynker en Swift Playground. En hoe zet je leerlingen aan tot logisch en algoritmisch denken.

Smart Education Schools
Spreker: Smart Education Schools

De hele dag kunnen projecten van de Smart Education Schools bezocht worden.

Beursbezoek
Spreker: -

Tijdens deze sessie bezoek je de beurs.

Strategie en methode:

Van deze sessie wordt geen cursustekst voorzien.

Bijkomende info:
FacebookTwitter.jpg

Wil je steeds op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes, ga dan naar onze facebookpagina Nascholing ICT, volg ons op Twitter @NascholingICT of abonneer je op de nieuwsflash

De modaliteiten van ICT voor deelname aan dit initiatief, kan je nalezen op www.nascholing.be.

  

Tot 31 maart geldt het vroegboektarief €60. Daarna kost de studiedag € 90. Wie voor 31 maart inschrijft zal bij de inschrijving € 90 zien staan, maar er wordt slechts € 60 aangerekend.

Sessies: 2 sessie(s)
Kwalificatie:

Aangepaste herneming

Voorwaarde:

Geen

Tot 31 maart geldt het vroegboektarief €60 daarna kost de studiedag € 90


Voor dit initiatief kan je tot en met zondag 24 mei 2020 inschrijven en tot en met maandag 18 mei 2020 uitschrijven.
Bijdrage: 90,00 Euro
Lesgever: Van Acker Marc
Contact: Katholiek Onderwijs Vlaanderen
info nascholingsprojecten: +32 2 507 07 80 - nascholing@katholiekonderwijs.vlaanderen
Plaats en Data:
Thomas More Mechelen-Antwerpen (Afgelast)
Jan Pieter de Nayerlaan 5
2860 Sint-Katelijne-Waver (Kaart)
  • Reeks 1: (Afgelast)
    • donderdag 28 mei 2020 van 08:30 tot 17:00 (Afgelast)
Ben je zeker da je

Geef aub. de datum van uitdiensttreding mee.