Aanmelden




Laden…

Even geduld...

MBAVL-BET-19-16 Lerend netwerk voor leerkachten bewegingsopvoeding uit het basis- en buitengewoon onderwijs

De netwerkdagen hebben tot doel relevante informatie te laten doorstromen van het niveau van de centrale stuurgroep bewegingsopvoeding en de regionale vakbegeleiding naar het niveau van de school. De netwerkvergaderingen spelen zowel in op de actualiteit als op uitdagingen die leerkrachten bewegingsopvoeding op de klasvloer ervaren. Door jouw aanwezigheid en engagement krijg je het mandaat van jouw school en scholengemeenschap om jezelf te professionaliseren met als doel deze informatie verder te verspreiden binnen je school of scholengroep.

Doelstellingen:

Je wordt geïnformeerd over relevantie nieuwe (vak)specifieke kennis.

Je krijgt naast inzichten ook methodieken mee om de informatie naar je vakcollega’s te brengen.

Je functioneert als “afgevaardigde” leerkrachten bewegingsopvoeding uit scholengemeenschappen en engageert je om de informatie te laten doorstromen naar je vakcollega’s.

Doelgroep:

Leerkrachten lichamelijke opvoeding van kleuterscholen of lagere scholen uit het (buitengewoon) basisonderwijs die door hun (coördinerende) directeur aangesteld werden om hun scholengemeenschap te vertegenwoordigen. 

Aanbieder: Regio Mechelen-Brussel - Pedagogische begeleiding
Inhoud:

Deze navorming bestaat uit 3 sessies. ( 2 volledige dagen en 1 halve terugkomdag enkel voor stuurgroepleden), DATUM IN MEI WORDT LATER AFGESPROKEN!!!!!!

De voorkennis van de groep zal bepalen, in hoeverre er langer stilgestaan moet worden bij bepaalde leerinhouden en of er delen kunnen overgeslagen worden om bv. te kunnen inzoomen op andere aspecten van het bewegings-, gezondheids- en kwaliteitsbeleid van een school.

Terugkerende inhoud:

Stand van zaken bij onderwijsactualiteit zoals:
- nieuwe leerplanconcept zin in leren, zin in leven (ZILL)
- Doorlichting 2.0
- Informatie vanuit het Katholiek Vlaanderen Breed Overleg voor lichamelijke opvoeding

Er is tijdens de netwerkdagen ook tijd en ruimte om in te gaan op vraaggestuurde onderwerpen die vanuit de groep komen.

Tijdens de laatste netwerkdag reflecteren we over het aanbod.  Op de terugkomdag gebruikt de stuurgroep deze informatie om de grote lijnen uit te zetten voor het aanbod van het volgend schooljaar. Enkel stuurgroepleden dienen op deze halve terugkomdag aanwezig te zijn. 

Strategie en methode:

 Systeem van afvaardiging: Elke scholengemeenschap vaardigt (minimaal) één collega uit zijn scholengemeenschap af die als een soort “gangmaker” beschouwd wordt: hij is -als afgevaardigde van zijn scholengemeenschap- op de netwerkdagen aanwezig en onderneemt acties om collega’s van zijn scholengemeenschap op hun beurt te informeren. Vaak gebeurt het dat de rapportering over de netwerkdagen een start vormt van een structureel overleg voor leerkrachten lichamelijke opvoeding binnen de scholengemeenschap waardoor initiatieven gemeenschappelijk worden aangepakt.

Didactische werkvormen:
Voordracht/plenum: uitwisselen van informatie/ actualiteit al dan niet door externe spreker
Intervisie: Uitwisseling van gedachten, standpunten
Collegiaal ontwikkelwerk

Bijkomende info:

Omwille van een specifieke inhoud kan de locatie soms wijzigen. Dit wordt duidelijk aangegeven in de agenda die een 14-tal dagen vóór de effectieve netwerkdag aan de ingeschreven deelnemers wordt overgemaakt. Deze agenda wordt doorgestuurd naar het mailadres waarmee de deelnemers werden ingeschreven.

De sessies vinden plaats in het Pastoraal Centrum in Mechelen (ingang via Frederik de Merodestraat 18), of in de gebouwen van UCLL te Heverlee. 

Sessies: 3 sessie(s)
Voorwaarde:

Leerkrachten die inschrijven voor de netwerkdag bespreken vooraf met hun (co)di hoe ze de gangmakersfunctie binnen hun schoolgemeenschap kunnen opnemen.

Leerkrachten nemen aan alle netwerkdagen deel. Wanneer een school(gemeenschap) genoodzaakt is om verschillende leerkrachten af te vaardigen, schrijft men slechts één leerkracht in. Deze leerkracht is verantwoordelijk voor het doorsturen van de agenda of andere voorbereidende documenten naar de plaatsvervangende collega. 


Voor dit initiatief kan je tot 1 dag op voorhand in- en uitschrijven.
Bijdrage: 30,00 Euro
Lesgever: Bonte Arnout
Nackom Karen
Contact: Pedagogische begeleiding Katholiek Onderwijs Vlaanderen
secretariaat: +32 15 29 84 01 - nascholing.mb@katholiekonderwijs.vlaanderen
Plaats en Data:
PB Regio Mechelen-Brussel (Afgelast)
Frederik de Merodestraat 18
2800 Mechelen (Kaart)
  • Reeks 1: (Afgelast)
    • donderdag 17 oktober 2019 van 09:30 tot 15:30
    • vrijdag 31 januari 2020 van 09:30 tot 15:30
    • donderdag 7 mei 2020 van 13:30 tot 15:00
Wachtlijst (Afgelast)
(Kaart)
  • Reeks 2: (Afgelast)
    Datum en Sessies nog niet gekend.
Ben je zeker da je

Geef aub. de datum van uitdiensttreding mee.