Voor leerkrachten in technische richtingen is er veel veranderd de laatste jaren: nieuwe leerplannen, geïntegreerd projectmatig werken, veranderende werkplaatsomgevingen, nieuwe werkvormen naar leerlingen toe … Heb jij behoefte om verbinding te maken met andere collega‘s om informatie, expertise en ervaringen te delen? In een lerend netwerk kan dit gecombineerd worden met een rondleiding in een school of bedrijf.
Doelstellingen:
Het lerend netwerk wil leerkrachten en technisch adviseurs dichter bij elkaar brengen en onderling verbinden. Zo kunnen ze informatie, expertise en ervaringen delen met elkaar en met de pedagogische begeleiding. Naast pedagogisch-didactische thema’s zijn er ook organisatorische en infrastructurele thema’s. Via rondleidingen in de ontvangende scholen, krijgen de leerkrachten en technisch adviseurs de kans om een andere kijk op leeromgevingen te ontwikkelen.
Doelgroep:
Leerkrachten Lassen-Constructie en CV-Sanitaire Installaties en technisch adviseurs
Inhoud:
De agenda wordt bepaald door de leden van het lerend netwerk.
Op basis van wederzijds vertrouwen delen de leerkrachten en TA’s via netwerkoverleg informatie, ervaringen en expertise.
Mogelijke onderwerpen zijn van pedagogisch-didactische aard (leerplanrealisatie, evaluatie, differentiatie …) maar kwaliteitsontwikkeling, vakgroepwerking, infrastructuur e.d. behoren tot het programma …
Strategie en methode:
Twee maal per jaar komt het lerend netwerk samen. De pedagogisch begeleider modereert de vergadering in samenspraak met technisch adviseurs. In een vertrouwelijke omgeving kunnen de leerkrachten en technisch adviseurs informatie met elkaar delen. De agendapunten worden door de deelnemers aan het lerend netwerk bepaald. De pedagogisch begeleider kan zelf ook pedagogisch-didactische thema’s op de agenda aanbrengen.
Voorwaarde:
Afhankelijk van de agenda is het wenselijk om een digitaal toestel (laptop, tablet …) mee te brengen.
Door in te schrijven voor dit netwerk engageer je je voor alle vergaderingen doorheen het schooljaar.
Voor dit initiatief kan je tot en met woensdag 23 oktober 2019 in- en uitschrijven.
Plaats en Data:
Meerdere locaties
(Inschrijven afgesloten)
(Dichtstbijzijnde Lesplaats)
(Kaart)
- Reeks
1:
(Voorbij)
- donderdag 24 oktober 2019
Technisch Instituut Sparrendal
Bessemerstraat 443
3620
Lanaken (kaart)
van
13:00
tot
15:30
- vrijdag 13 maart 2020
Wico Campus Tio
Dorpsstraat 91
3900
Overpelt (kaart)
van
13:00
tot
15:30
(Afgelast)