Aanmelden




Laden…

Even geduld...

MBAVL-19-17 Toelichting bij het nieuwe leerplanconcept zill: verkenning en verdieping van bewegingsgerelateerde ontwikkelvelden.

Binnen deze vorming wordt er een toelichting gegeven bij de ontwikkelvelden van Zill die generieke doelen bevatten die tijdens een les lichamelijke opvoeding in de focus (kunnen) staan. Bovendien staan we stil bij de rol van de leraar lichamelijke opvoeding.  Is deze gewijzigd met de intrede van het nieuwe leerplanconcept. Zo ja, welke nieuwe uitdagingen kunnen we aangaan.

We verkennen het onderdeel ‘de bewegingsgezinde’ basisschool van de website van Katholiek Onderwijs Vlaanderen : dit geeft ons handvaten om kritisch na te denken over de schooleigen visie en integratie van beweging binnen de school. Topics zoals ‘differentiatie’, ‘evaluatie’ en ‘rapportering’ binnen de les lichamelijke opvoeding komen gaandeweg ook aan bod. De voorkennis van de groep zal bepalen, in hoeverre er langer stilgestaan moet worden bij bepaalde leerinhouden en of er delen kunnen overgeslagen worden om bijv. te kunnen inzoomen op andere aspecten van het bewegingsbeleid van een school.

Doelstellingen:

Je frist de visie op die aan de basis ligt van het leerplan zin in leren, zin in leven.

Je leert de terminologie van het leerplan kennen en kan deze juist hanteren.

Je verwerft een basisinzicht in de ontwikkelvelden (ontwikkelthema’s) die doelen bevatten die gerelateerd zijn aan de vakspecifieke doelen van lichamelijke opvoeding.

Je bent op de hoogte van de generieke doelen van het ontwikkelveld motorische en zintuigelijke ontwikkelling en het ontwikkelthema oriëntatie op de bewegingscultuur.

Je verwerft inzicht in parameters die een bepalende rol spelen bij het uitbouwen van kwalitatieve lessen bewegingsopvoeding.

Je denkt constructief na over de implementatie van Zill binnen bewegingsopvoeding.

Je denkt constructief na over jouw engagement binnen je schoolteam bij de implementatie van zill.

Doelgroep:

Leerkrachten lichamelijke opvoeding uit het basisonderwijs.

Aanbieder: Regio Mechelen-Brussel - Pedagogische begeleiding
Inhoud:

Deze navorming bestaat uit 2 sessies. ( 1 volledige dag + 1 halve terugkomdag)

De voorkennis van de groep zal bepalen, in hoeverre er langer stilgestaan moet worden bij bepaalde leerinhouden en of er delen kunnen overgeslagen worden om bv. te kunnen inzoomen op andere aspecten van het bewegings-, gezondheids- en kwaliteitsbeleid van een school.

Strategie en methode:

Didactische werkvormen:
Voordracht/plenum: uitwisselen van informatie/
Intervisie: Uitwisseling van good practices , voorbeelden zoals agenda-invulling, lesplannen, kijkwijzers voor evaluatie, rapportvoorbeelden...)

Collegiaal ontwikkelwerk

Bijkomende info:

Dit is een herhalingsaanbod van vorige schooljaren: enkel leerkrachten bewegingsopvoeding (lager + kleuter) die de introductiesessie gevolgd hebben en die met hun schoolteam starten met ZILL in schooljaar 2019-2020 of schoojaar 2020-2021 kunen aansluiten.

Directies die wensen aan te sluiten met hun leerkracht bewegingsopvoeding zijn uiteraard ook welkom: GELIEVE IN DIT GEVAL BEIDE PERSONEN AFZONDERLIJK IN TE SCHRIJVEN

De sessie vindt plaats in het Pastoraal Centrum in Mechelen (ingang via Frederik de Merodestraat 18).

Wie met de wagen komt, parkeert zich best op parking Veemarkt, Kathedraal of Grote Markt (alle drie op 3 min. wandelafstand). 

Met het openbaar vervoer kunt u kiezen tussen Mechelen-Centraal of Mechelen-Nekkerspoel. Vanaf beide stations is het ongeveer een kwartier wandelen. U kunt er ook een Bluebike huren. 

Sessies: 2 sessie(s)
Voorwaarde:

Deelnemers kunnen niet afzonderlijk inschrijven voor de terugkomdag.


Voor dit initiatief kan je tot 7 dagen op voorhand in- en uitschrijven.
Bijdrage: 0,00 Euro
Lesgever: Bonte Arnout
Nackom Karen
Contact: Pedagogische begeleiding Katholiek Onderwijs Vlaanderen
secretariaat: +32 15 29 84 01 - nascholing.mb@katholiekonderwijs.vlaanderen
Plaats en Data:
PB Regio Mechelen-Brussel (Inschrijven afgesloten)
Frederik de Merodestraat 18
2800 Mechelen (Kaart)
  • Reeks 1: (Voorbij)
    • donderdag 24 oktober 2019 van 09:00 tot 15:30
    • woensdag 11 maart 2020 van 09:00 tot 12:00
Wachtlijst
(Kaart)
  • Reeks 2:
    Datum en Sessies nog niet gekend.
Ben je zeker da je

Geef aub. de datum van uitdiensttreding mee.