Aanmelden




Laden…

Even geduld...

PB876BA/1920 Netwerkmoment Mens en Samenleving

Doelstellingen:
  • Een eerste kennismaking met andere collega's Mens en Samenleving in de regio Oost-Vlaanderen
  • Inspiratie brengen rond evaluatie: Met enkele concrete voorbeelden de principes van breed en leerplangericht evalueren meteen toepassen op enkele doelen uit het leerplan M&S
  • Inspiratie brengen rond onderzoekend leren: een concreet voorbeeld geven van een onderzoekende aanpak meteen toegepast op een doel uit het leerplan M&S
  • Korte toelichting brengen bij enkele interessante websites, organisaties en didactisch materiaal
Doelgroep:
  • Leraren vak "Mens en Samenleving"
Aanbieder: Regio Oost-Vlaanderen - Pedagogische Begeleiding
Inhoud:

Vanaf 1 september zullen scholen het vak "Mens en Samenleving" aanbieden aan hun leerlingen van het eerste jaar in de a-stroom. Heel wat leerkrachten staan bijgevolg voor een gemeenschappelijke uitdaging om enerzijds de inhoud en de doelstellingen van het nieuwe leerplan onder de knie te krijgen en anderzijds deze doelen om te zetten naar een boeiende en actieve lespraktijk en daarbij goede keuzes te maken bij het evalueren van de leerplandoelen bij hun leerlingen.


Op dinsdag 1 oktober 2019 bieden we de kersverse leerkrachten "Mens en Samenleving" graag de kans om andere collega's binnen de regio Oost-Vlaanderen te leren kennen. Bij de start van dit eerste schooljaar zal het meebrengen en uitwisselen van materiaal vermoedelijk nog niet meteen mogelijk zijn, maar het wisselen van ideeën rond organisatie, aanpak, projecten en evaluatie kan zeker een verrijking zijn voor elke leraar.


Het grootste deel van dit eerste netwerkmoment M&S zal bestaan uit heel concrete input van de pedagogische vakbegeleider waarbij de focus voornamelijk op "evaluatie" en "onderzoekend leren" binnen het leerplan mens en samenleving zal liggen. Voor collega's die op 17 juni de inspiratiedag M&S in Leuven niet konden bijwonen, zal de vakbegeleider nog eens terugkeren op een aantal interessante organisaties, websites en didactisch materiaal met daarbij een telkens een link naar de bijhorende leerplandoelen.

Sessies: 1 sessie(s)
Voorwaarde:
Voor dit initiatief kan je tot en met vrijdag 27 september 2019 in- en uitschrijven.
Bijdrage: 5,00 Euro
Lesgever: De Staercke Benjamin
Contact: Pedagogische begeleiding Katholiek Onderwijs Vlaanderen
Info: 09 269 14 90 - pedic@katholiekonderwijs.vlaanderen
Plaats en Data:
PB Regio Oost-Vlaanderen (Inschrijven afgesloten)
Marialand 31
9000 Gent (Kaart)
  • Reeks 1: (Voorbij)
    • dinsdag 1 oktober 2019 van 13:30 tot 16:00
Ben je zeker da je

Geef aub. de datum van uitdiensttreding mee.