Aanmelden




Laden…

Even geduld...

PB930SO/1920 Netwerkmoment "Onderzoekend Leren" tijdens de lessen economie/bedrijfseconomie/kantoor

Doelgroep:
  • Alle leraren economie/bedrijfseconomie/kantoor & verkoop in 1ste, 2de en 3de graad
Aanbieder: Regio Oost-Vlaanderen - Pedagogische Begeleiding
Inhoud:

Onderzoekend leren en leren onderzoeken zijn twee leervormen die heel wat mogelijkheden bieden.
De moderniseringsbeweging in het onderwijs bracht bovendien in de eerste graad vijf nieuwe eindtermen in functie van onderzoekend leren. Deze competenties zullen ook in de 2e en 3e graad aan belang winnen.
Maar los daarvan bieden "onderzoekend leren" en "leren onderzoeken" kansen om zowel kennis als vaardigheden bij leerlingen vanuit een andere invalshoek aan te brengen en aan te leren.

Net zoals bij elke lesdidactiek zitten er uitdagingen bij een onderzoekende aanpak van realisatie van leerplandoelen, zowel voor de leerlingen als voor de leraar.

Daarom zetten we tijdens de netwerknamiddag volledig in op onderzoekend leren binnen het vakdomein economie.
Het hoofddoel van deze nascholing bestaat uit het inspireren, zodat leraren naar huis gaan met concrete tips en voorbeelden van onderzoekende werkvormen. De voorbeelden zijn telkens afgestemd op één of enkele concrete leerplandoelen. Op die wijze kunnen de voorbeelden een houvast bieden om ook bij eigen leerlingen een meer onderzoekende houding te stimuleren of een onderzoeksproces te doorlopen.

Tijdens de netwerknamiddag is er een wisselwerking van enerzijds input door de vakbegeleider die vanuit een heel concreet kader en voorbeelden de mogelijkheden en aandachtspunten bij onderzoekend leren aanbrengt en anderzijds enkele leraren die hun eigen onderzoekstrajecten en bijhorende ervaringen komen delen.
Bij de keuze van de voorbeelden wordt aandacht besteed aan een spreiding over aso/tso/bso leerplandoelen en doelgroep 1se, 2de en 3de graadleerlingen.

Heb je interesse in onderzoekend leren, ben je nieuwsgierig hoe collega's hierover denken of sta je open om je te laten inspireren met voorbeelden rechtstreeks vanuit diverse economielokalen in de regio Oost-Vlaanderen, dan lijkt deze nascholing wellicht iets voor jou.

Sessies: 1 sessie(s)
Voorwaarde:
Voor dit initiatief kan je tot en met donderdag 5 maart 2020 in- en uitschrijven.
Bijdrage: 5,00 Euro
Lesgever: De Staercke Benjamin
Contact: Pedagogische begeleiding Katholiek Onderwijs Vlaanderen
Info: 09 269 14 90 - pedic@katholiekonderwijs.vlaanderen
Plaats en Data:
Sint-Baafshuis (Inschrijven afgesloten)
Biezekapelstraat 2
9000 Gent (Kaart)
  • Reeks 1: (Voorbij)
    • maandag 9 maart 2020 van 13:30 tot 16:30
Ben je zeker da je

Geef aub. de datum van uitdiensttreding mee.