Aanmelden
Laden…

Even geduld...

ALi-02 Rock and Roll

Rock & Roll, een vergeten tijd ? ... Vergeet het maar!!

Nog steeds wagen jong en oud zich op de dansvloer wanneer ze deze muziek horen.

Doelstellingen:

Tijdens de workshop Rock&Roll leer je vanuit de basispas eenvoudige en moeilijkere bewegingen die je aan gemengde en niet-gemengde groepen kan aanleren. 

Doelgroep:

Leraren secundair onderwijs 

Aanbieder: Regio Antwerpen - Begeleiding
Inhoud:

Wij willen met onze cursus een aantal leuke bewegingen aanleren die je als leerkracht kan gebruiken in gemengde en niet-gemengde klassen. We vertrekken daarbij van een heel eenvoudige basispas zónder kickbeweging. (N.B. het is géén AcroRock).

Vanuit die basis leren we eenvoudige, maar ook iets moeilijkere bewegingen aan op muziek van vroeger en nu. Ieder van ons EN de leerlingen kunnen deze bewegingen aan. Net zoals in elke dansstijl probeer je leerlingen tot een zeker lichaamsbesef te laten komen, waarbij de oog-hand- en oog-voetcoördinatie al dansend verbetert.

Het is niet belangrijk om alle bewegingen perfect na te bootsen. Iedereen heeft trouwens een eigen stijl. Plezier beleven aan een les is belangrijk.

Strategie en methode:

Workshop

Als u over een camera beschikt, kan het wel nuttig zijn deze mee te brengen.

Bijkomende info:

Lesgevers: Bart Van Rompaey en Hanne Swerts.

De pedagogische begeleiding Regio Antwerpen ondersteunt scholen vanuit haar decretale opdracht.

Daarnaast zetten we in op de wisselwerking tussen nascholing en begeleiding. Concreet wil dit ook zeggen dat we werken met een korps van begeleiders-nascholers die meestal als begeleider maar soms ook als nascholer handelen. Zowel als expliciet onderdeel van begeleidingstrajecten als op basis van suggesties vanuit schoolcontacten bieden we betalende nascholingsactiviteiten aan.

Inschrijven

Inschrijven op initiatieven kan via www.nascholing.be/Antwerpen.

Bij de beschrijving van elk initiatief vindt u de bijdrage in de kosten.

Uitschrijven en annuleren

  • Tot de uiterste uitschrijfdatum (te lezen bij de beschrijving van het initiatief) kunt u zonder kosten uitschrijven via www.nascholing.be/Antwerpen. Daarna betaalt u, behalve bij overmacht, het volledige bedrag per inschrijving. De reeds gemaakte kosten door de organisator worden steeds aangerekend.
  • Voor individugerichte initiatieven heeft de vzw Katholiek Onderwijs Vlaanderen - Nascholing regio Antwerpen het recht om de nascholing te annuleren bij onvoldoende inschrijvingen of bij overmacht. U wordt van een annulatie via mail verwittigd ten laatste 1 week voor de aanvang van een nascholingsinitiatief.

Betalen

De betaling van de deelname aan nascholingen gebeurt, na ontvangst van een onkostennota, door overschrijving met gestructureerde mededeling op de rekening van de vzw Katholiek Onderwijs Vlaanderen - Nascholing regio Antwerpen.

Voor vragen over de facturatie kan u terecht bij Lotte Voeten (logistiek@dsko.be).
Voor informatie over de nascholingen kan u terecht bij Carine Verrept (PBAntwerpen@katholiekonderwijs.vlaanderen)

Sessies: 1 sessie(s)
Voorwaarde:
Voor dit initiatief kan je tot en met vrijdag 6 december 2019 inschrijven en tot en met vrijdag 29 november 2019 uitschrijven.
Bijdrage: 35,00 Euro
Lesgever: Van Roey Anke
Contact: Pedagogische begeleiding Katholiek Onderwijs Vlaanderen
03 543 97 05 - begeleiding@dsko.be
Plaats en Data:
KosH (Inschrijven afgesloten)
Ieperstraat 5
2200 Herentals (Kaart)
  • Reeks 1: (Voorbij)
    • vrijdag 13 december 2019 van 13:30 tot 16:00
Ben je zeker da je

Geef aub. de datum van uitdiensttreding mee.