Aanmelden




Laden…

Even geduld...

8/19/18/04-403 Motiverende online oefeningen maken en je leerlingen opvolgen

Wil je ook jouw leerlingen motiveren om de leerstof te verwerken en in te oefenen? Wil je differentiëren? Wil je snel en eenvoudig de resultaten van de leerlingen analyseren en opvolgen?  Dan is de nascholing “Motiverende online oefeningen maken, aanbieden en opvolgen” iets voor jou.

Doelstellingen:

Aan het eind van deze nascholing, kunnen de deelnemers online-oefeningen aanmaken, aanbieden en opvolgen.

Doelgroep:

Pedagogische ICT-coördinatoren en alle leraren.

Aanbieder: Katholiek Onderwijs Vlaanderen
Inhoud:

In deze nascholing leer je hoe je online-oefeningen kunt maken met gratis hedendaagse tools zoals Wizer.me, Edulastic, Edpuzzle, …

Met Wizer.me kun je aantrekkelijke en gevarieerde digitale werkbladen maken en van (voice) feedback voorzien. De tool is gratis en heel intuïtief.

Edulastic is een gratis online tool om allerlei online educatieve oefeningen aan te bieden. Je kan de leerlingen realtime opvolgen en van feedback voorzien. Je kan gedetailleerde analyses opvragen al dan niet per gekoppelde leerplandoelstellingen. Edulastic biedt ook een gevarieerd aanbod om wiskundige oefeningen online aan te bieden.

Edpuzzle is een gratis tool waarmee je video’s kunt inkorten en zelf geluidopnames, open vragen, meerkeuzevragen en commentaar kunt toevoegen. Je kunt hiervoor eigen kennisclips maar ook video’s en clips op allerlei online videokanalen gebruiken. De tool kun je bijvoorbeeld inzetten bij flipping the classroom.

Ga naar huis met je eigen online oefeningen, meteen inzetbaar in jouw lessen!

Strategie en methode:

Onder inspirerende leiding van een ervaren en enthousiaste nascholer leer je aan de hand van lesspecifieke praktijkvoorbeelden hoe je de toepassingen in de klaspraktijk kan inzetten. Zo krijg je tijdens de nascholing heel wat technische aspecten en vaardigheden onder de knie die nodig zijn om de toepassingen te integreren in je klassen. Verder ontvang je een vademecum, voorbeeldmateriaal, de presentatie en heel wat nuttige tips.

Sessies: 2 sessie(s)
Kwalificatie:

Nieuw

Voorwaarde:
Voor dit initiatief kan je tot en met maandag 11 mei 2020 inschrijven en tot en met dinsdag 5 mei 2020 uitschrijven.
Bijdrage: 90,00 Euro
Lesgever: Robberecht Joëlle
Contact: Katholiek Onderwijs Vlaanderen
info nascholingsprojecten: +32 2 507 07 80 - nascholing@katholiekonderwijs.vlaanderen
Plaats en Data:
webinar (Afgelast)
(Kaart)
  • Reeks 1: (Afgelast)
    • vrijdag 15 mei 2020 van 13:30 tot 15:00 (Afgelast)
    • maandag 18 mei 2020 van 13:30 tot 15:00 (Afgelast)
Ben je zeker da je

Geef aub. de datum van uitdiensttreding mee.