Aanmelden
Laden…

Even geduld...

KOEPCBA0DLP220004-M&M W&T-1TM Verkenning van het leerplan: De leerinhouden van Mens & maatschappij en Wetenschappen & techniek in ZILL

Wist je dat je de leerinhouden van de leergebieden Mens & maatschappij en Wetenschappen & techniek in ZILL niet alleen terugvindt onder het ontwikkelveld "Oriëntatie van de wereld"? 

In deze sessie kijken we samen grondig naar leerplan door de bril van de leergebieden Mens & maatschappij en Wetenschappen & techniek. Je ontdekt de visie, de leerinhouden in verschillende ontwikkelvelden en we willen je inspireren en zin doen krijgen om kansen tot geïntegreerd werken te benutten! 

Doelstellingen:

Jouw schoolteam 

  • heeft zicht op de waarde van sterk onderwijs over Mens & Maatschappij en Wetenschappen & Techniek vanuit ZILL. 
  • kent de vertrouwde, beklemtoonde en nieuwe inhouden in ZILL. 
  • ziet in dat de leergebieden Mens & Maatschappij en Wetenschappen & Techniek kansen bieden om te werken aan de 10 ontwikkelvelden van Zin in leren! Zin in leven! 
  • heeft notie van de algemene principes voor een sterke didactiek voor Mens & maatschappij en Wetenschappen & techniek vanuit ZILL. 
Doelgroep:
  • Team basisonderwijs
Aanbieder: Katholiek Onderwijs Vlaanderen
Inhoud:

‘Waartoe en wat moet er geleerd worden?’ zijn de centrale vragen in deze nascholing. Het antwoord hierop ontdek je doorheen allerlei opdrachten waarbij ook een sterke verbinding met de onderwijspraktijk gelegd wordt. Tijdens de sessie verkennen jullie met het team onder meer waar de leerinhouden van de leergebieden Mens en Maatschappij/Wetenschappen en Techniek verankerd zijn in de ontwikkelvelden van ZILL. De inspirerende voorbeelden motiveren je om zelf geïntegreerd aan de slag te gaan. 

Strategie en methode:

We bouwen de sessie interactief op waarbij we afwisselend in grote en kleine groepen werken. We hanteren werkvormen en oefeningen die het leren van de deelnemers stimuleren. Je werkt actief met het leerplan en praktijkvoorbeelden 

Bijkomende info:

Elke deelnemer heeft tijdens deze sessie het leerplan digitaal of in de vorm van het leerplanboek ter beschikking. 

Bekijk ook eens het ander aanbod voor Mens & maatschappij en Wetenschappen & techniek: 

De werkelijke kostprijs van dit professionaliseringsinitiatief bedraagt 650 euro/sessie. Wij bieden dit initiatief aan een verminderde prijs aan, dit is mogelijk door tussenkomst van de overheid.


Deze module is Teamgericht. Je kan dus niet individueel inschrijven maar enkel als team.
Voorwaarde:

Bij deze nascholing hoort een voortaak en een naverwerkingsvoorstel.


Voor dit initiatief mogen maximum 30 deelnemer(s) per school, scholengemeenschap, instelling, bestuur of organisatie ingeschreven worden.
Voor dit initiatief kan je tot 1 dag op voorhand in- en uitschrijven.
Bijdrage: 300,00 Euro
Deze module is teamgericht. De bijdrage is per team.
Contact: Katholiek Onderwijs Vlaanderen
info nascholingsprojecten: +32 2 507 07 80 - nascholing@katholiekonderwijs.vlaanderen
Plaats en Data: Voor dit initiatief zijn nog geen lesplaatsen bekend. Je kan dus nog niet inschrijven.
Ben je zeker da je

Geef aub. de datum van uitdiensttreding mee.