Aanmelden
Laden…

Even geduld...

PN168SO/1920 Dag van de mentor: "Werken aan effectieve klasmanagementvaardigheden"

Doelgroep:
  • Mentoren
Aanbieder: Regio Oost-Vlaanderen - Pedagogische Begeleiding
Inhoud:

We nodigen je graag uit voor de dag van de mentor “WERKEN AAN EFFECTIEVE KLASMANAGEMENTSVAARDIGHEDEN” op 07 november 2019.
Kun je leren hoe je voor de klas moet staan? Hoe krijg je als leraar het mandaat om leiding te nemen? Hoe krijg je respect? Het zijn vragen die elke mentor – al dan niet expliciet - krijgt van de leraren waar hij/zij mee werkt. Je krijgt op deze vormingsdag inspiratie en tools aangereikt om als mentor met die ondersteuningsvragen aan de slag te gaan.
In de voormiddag analyseert Hendrik Gaublomme de rol van non-verbale (code)taal die eigen is aan respectvol kordaat leiderschap. Respect heb je niet, dat krijg je. Het is ook je lichaam dat vertelt of je kordaat leiding neemt, begeleidt, twijfelt, kwaad of ontgoocheld bent. Het is je lichaam dat vertelt of er ruimte is voor discussie of niet.

In de namiddag bekijken we hoe mentoren leraren kunnen bijstaan in het respectvol leiding nemen en grenzen communiceren. Naast lichaamstaal komen vanzelfsprekend ook verbale aspecten aan bod. Er wordt gewerkt met methodieken die de leraar aanzetten tot zelfreflectie. Zo kan hij/zij zijn/haar lerarengedrag bijsturen en professioneel groeien. We vertrekken vanuit authentieke situaties en casussen uit het secundair onderwijs: ordeproblemen voorkomen en orde houden; mogelijke reacties op ontoelaatbaar gedrag, het behouden van de “regie” van de lessen.

Programma:
Vanaf 08u30: onthaal met koffie
09u00: welkom
09u15: "Respectvol begrenzen en lichaamstaal" (Hendrik Gaublomme)
12u30: broodjeslunch
13u30: Mentor als coach in effectieve klasmanagementstechnieken
15u30: einde

Sessies: 2 sessie(s)
Voorwaarde:
Voor dit initiatief kan je tot 3 dagen op voorhand in- en uitschrijven.
Bijdrage: 55 Euro
Lesgever: De Troyer Inge
Van Hecke Leen
Plaats en Data:
PB Regio Oost-Vlaanderen (Inschrijven afgesloten)
Marialand 31
9000 Gent (Kaart)
  • Reeks 1: (Voorbij)
    • donderdag 7 november 2019 Van 08:30 tot 15:30
Wachtlijst
(Kaart)
  • Reeks 2:
    Datum en Sessies nog niet gekend.
Ben je zeker da je

Geef aub. de datum van uitdiensttreding mee.