Bij de invoering van de nieuwe leerplannen in Voeding en Horeca wordt er extra aandacht besteed aan nieuwe trends en technologieën. Via enkele sessies willen we (praktijk)leerkrachten inspireren om hiermee aan de slag te gaan in hun lespraktijk.
Doelgroep:
(praktijk)leerkrachten in studierichtingen Voeding en Horeca (2de en 3de graad, kwalificatiefase en integratiefase, duaal leren en regulier onderwijs) en leerkrachten Maatschappij en Welzijn (3de graad)
Inhoud:
Woensdagvoormiddag 1/03/23: workshop vegan restaurant - keuken in Bakkerij-, Slagerij-, Hotelschool Ter Groene Poorte, Brugge
- Een duik in de wereld van vegan in de hedendaagse keuken.
- Workshop waarbij een aantal recepten en bereidings- en afwerkingswijzes worden uitgelegd en toegepast door de deelnemers.
- Onder begeleiding van praktijkleerkracht zetten we alle elementen van bepaalde groenten in om een maaltijd te creëren met verschillende structuren. Tegelijkertijd wordt er aan foodwaste gewerkt door alles effectief in te zetten, ook wat normaal gezien afval wordt.
- Geïnteresseerden kunnen ook inschrijven voor een workshop in de ochtend (vegan workshop desserten) en/of vegan lunch apart. Deelnemers aan de voormiddag- en namiddagsessie genieten een korting van 50 euro.
- Deelnemers brengen veiligheidsschoenen en koks- of labojas mee.
- Maximum 12 deelnemers
Dit is een nascholing in een reeks van verschillende iniatieven binnen het thema 'nieuwe trends en technologieën':
Voor alle sessies is een minimum aantal deelnemers vereist.
Strategie en methode:
Afhankelijk van de reeks: presentatie, vorming, workshop, bedrijfsbezoek.
Plaats en Data:
Hotelschool en Slagerijschool Ter Groene Poorte
(Inschrijven afgesloten)
(Dichtstbijzijnde Lesplaats)
Spoorwegstraat 14
8200
Brugge
(Kaart)
- Reeks
2:
(Voorbij)
- woensdag 1 maart 2023
van
09:00
tot
12:00